Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Pajarito - berättelsen om paraguayansk perfektion

2024-03-20
Pajarito - berättelsen om paraguayansk perfektion

Kraftfull, rökig, stark och påtaglig smak som inte går att efterlikna... Detta är en förkortad beskrivning av Pajarito, en av mina favoritsorter av yerba mate. Det är ingen nyhet, utan en klassiker med över 60 års historia bakom sig. Så låt oss bege oss till den plats i Sydamerika där yerba mate är stark i alla avseenden - smak, arom och stimulans.

Sammanfattning:

  1. Pajarito - paraguayansk yerba mate. Kännetecken och egenskaper
  2. 60 år har gått... Historien om varumärket Pajarito
  3. Från en liten plantage till en stor berömmelse
  4. Ekologiska och sociala aktiviteter
  5. Yerba mate Pajarito - brett sortiment och bästa recensioner
  6. Pajarito - ikonen bland yerba mate-märken

Paraguayansk yerba mate. Egenskaper och egenskaper

Många yerba mate-älskare, som redan är väl bekanta med dess distinkta karaktär, anser att Pajarito är kvintessensen av smak och arom av Ilex paraguariensis. Det paraguayanska varumärket yerba mate, som härstammar från provinsen Itapúa i södra delen av landet, är en klassiker som inte kan förbigås med tystnad. Den har en uttrycksfull smak och arom, är bitter och sammandragande, med tydliga inslag av rök, tack vare den traditionella bearbetningsmetoden som kallas barbacuá. Endast de finaste utvalda bladen och kvistarna av Ilex paraguariensis används i produktionen, som måste uppfylla de höga krav som ställs av företagets ägare. Järnek växer på plantagen i cirka fem till sju år och sedan organiseras skörden varje år under vintersäsongen - från maj till augusti. Efter torkningen krossas bladen och kvistarna och siktas noggrant så att den torkade produkt som slutligen hamnar i förpackningen uppfyller de exakta kraven i kvalitetsstandarderna när det gäller innehåll av blad, kvistar och damm. Den får dock mogna i cirka 20-24 månader innan den förpackas i den karakteristiska förpackningen med fågeln. Yerba mate är ett hälsosamt alternativ till kaffe och energidrycker. Den är perfekt stimulerande och innehåller också många vitaminer och mineraler som har en positiv effekt på hela kroppens funktion. Pajarito avviker inte från standarderna i detta avseende. Det är en källa till antioxidanter, mineraler: magnesium, kalium, fosfor, järn, kalcium, mangan, zink och koppar, samt B-vitaminer. Tillverkaren av Pajarito yerba mate anger också den exakta koffeinhalten - 100 gram torkad produkt som hälls i 1 liter vatten innehåller 790 milligram koffein.

60 år har gått... Historien om varumärket Pajarito

1956 grundade Lauro Raatz och hans fru Sara, på familjens plantage med Ilex paraguariensis i Bella Vista, ett företag för att erbjuda en högkvalitativ, 100 % paraguayansk produkt. De första åren var svåra, fulla av hårt arbete och uppoffringar. Företaget började med grossistförsäljning i ett litet skafferi. Med tiden, när efterfrågan växte, förpackades yerba mate i omslagspapper - bruna papperspåsar, stämplade med rött bläck. Varje dag nådde 300 sådana paket konsumenterna i företagets omedelbara närhet. I början av 1970-talet introducerades en ny förpackning, som fortfarande är välkänd och ett av varumärkets kännetecken. Den föreställer en fågel som sitter på en järnekskvist mot en bakgrund av röda, vita och blå färger - Paraguays nationalfärger. Familjen Raatz trodde fullt och fast på den paraguayanska produktens framgång. Företaget växte dag för dag, månad för månad. Bättre och bättre kvalitet och samtidigt mer och mer produktion gav vinster, och de intjänade pengarna investerades klokt. 1985 begav sig yerba mate Pajarito ut i världen. Det första landet som erkände paraguayanskt mate-te var Taiwan. Sedan började Pajarito exportera till Kanada. År 1988 köpte företaget en tepåseförpackningsmaskin och blev det första företaget någonsin att utveckla den innovativa yerba mate cocido - yerba mate i tepåsar.

Från en liten plantage till stor berömmelse

Idag är företaget en av de största yerba mate-producenterna i världen. Även om produktionen nu är helt mekaniserad är minnet av företagets begynnelse fortfarande omhuldat och ägarna hänvisar till den tradition och erfarenhet som vunnits under åren. Det företag som ursprungligen grundades av Lauro Raatz och hans fru var ett litet lokalt företag, idag sysselsätter Lauro Raatz S.A. mer än 100 personer, med ytterligare 80 personer sysselsatta för den årliga skörden. Varje dag produceras 15 000 förpackningar yerba mate av högsta kvalitet, som når konsumenter på alla kontinenter, i mer än 47 länder. Odlingsområdet omfattar mer än 300 hektar (inklusive ekologisk odling). Pajarito är Paraguays verkliga stolthet och en klassiker bland yerba mate.

Yerbata mate Pajarito

Ekologiska och sociala aktiviteter

Det är värt att notera att Lauro Raatz S.A. inte bara är ett vinstorienterat företag. Företaget arbetar också för lokalsamhället - det ger ekonomiskt stöd till skolor, finansierar stipendier, stödjer kulturella och idrottsliga aktiviteter. Företaget är också involverat i skapandet av stadsparker och trädgårdar, och ger bostadsstöd till sina anställda. Lauro Raatz S.A. är inte rädd för konkurrens och stänger inte dörren för samarbete med lokala jordbrukare. Företaget förser dem med plantor och utvecklar deras kunskaper om yerba mate-odling. Företagets filosofi kan sammanfattas i två meningar: "Non-conformism by nature" och "Gör idag vad andra kommer att tänka på imorgon". Företaget letar ständigt efter nya möjligheter och anpassar sig till konsumenternas krav. Så vi kan vara lugna när det gäller framtiden för varumärket Pajarito - det kommer att fortsätta att positivt överraska människor över hela världen! Ett intressant faktum är att företaget är öppet för allmänheten - resegrupper kan besöka företagets huvudkontor sex dagar i veckan. Där kan besökarna se filmer om yerba mates historia och produktionsprocess, smaka på den lokala produkten, besöka yerba mates förpacknings- och lagringsutrymmen och se den ekologiska delen av odlingen. Ett museum över familjen Raatz och deras företag har öppnats för besökare.

Yerba mate Pajarito - brett utbud och bästa recensioner

Pajarito är en typisk paraguayansk yerba mate. Hur brygger man den? Den smakar perfekt både i varm form - hälld över vatten med en maximal temperatur på 80 °C - och i form av iskall tereré. På grund av sin intensitet, som är typisk för den paraguayanska varianten av yerba mate, rekommenderas Pajarito för personer som redan är bekanta med smaken av Ilex paraguariensis. De mest populära och bäst rankade produkterna bland konsumenterna är den klassiska mate - utan tillsatser: Pajarito Elaborada och Pajarito Selección Especial, som tillverkas av blad av Ilex paraguariensis av högsta kvalitet. Varumärket erbjuder också något för dem som gillar yerba mate med tillsatser, till exempel Pajarito Menta Limón, med tillsats av mynta och citron, eller Pajarito Compuesta con Hierbas - berikad med en sammansättning av aromatiska örter. När du tittar på Pajaritos utbud är det också värt att uppmärksamma yerba mate förpackad i påsar - yerba mate cocido. Förpackningen innehåller 20 påsar med 3 g torkad mate. Detta är en utmärkt lösning för yerba mate-fans som inte har tid att förbereda den med en mate-kalebass och bombilla. Häll bara kokande vatten över yerba mate-påsen och du är redo att börja!

Pajarito - ikonen bland yerba mate-märken

Pajarito är en ikon bland yerba mate-varumärken. Kvalitet, tradition och kvintessensen av äkta paraguayansk karaktär. Alla som älskar intensiteten, den distinkta smaken, aromen och kraften hos yerba mate kommer förr eller senare att välja Pajarito. Var är det bästa stället att köpa den? I onlinebutiken för yerba mate - MateMundo.co.uk, naturligtvis!


Källa till information:

  1. pajarito.com.py.
  2. Wikipedia: Yerba mate.

Rekommenderad

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

40,00 Sk inkl. moms/1st.Lägsta pris från 30 dagar före rabatt 41,00 Sk/1st.Ordinarie pris 57,00 Sk inkl. moms/1st.(160,00 Sk / kg inkl. moms)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

80,00 Sk inkl. moms/1st.Lägsta pris från 30 dagar före rabatt 80,00 Sk/1st.Ordinarie pris 100,00 Sk inkl. moms/1st.(160,00 Sk / kg inkl. moms)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
 Yerba Verde Mate Grön Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Frutos Tropicales 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
pixel