Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Blogg

Koffein i yerba mate och kaffe - varför välja mate-te?

Yerba mate är uppskattat för sin ursprungliga örtsmak, men också för sina starkt stimulerande egenskaper, vilket gör att det av många anses vara ett bra alternativ till kaffe. Både att dricka mate-te och kaffe kan ha många fördelar, och varje bryggning har sina egna fördelar och nackdelar. Vilken är bäst och kan yerba mate verkligen ersätta kaffe helt och hållet? Vi undanröjer alla tvivel!

Läs mer
Mate de leche - återupptäcka traditionen

Har du någonsin undrat vad som gör yerba mate så speciell? Den traditionella sydamerikanska brygden har vunnit internationell berömmelse för sina extraordinära stimulerande egenskaper och rika smaker. Men tänk om vi berättade att det finns ett sätt att göra yerba mate ännu mer lockande? Möt yerba mate med mjölk - det perfekta sättet att koppla av!

Läs mer
Vad är yerba mate?

Det finns en dryck med extraordinära stimulerande och hälsofrämjande egenskaper som upptäcktes redan av de gamla indianerna. Yerba mate är en infusion gjord på blad och kvistar från Ilex paraguariensis. För Guarani-indianerna var det som te för den moderna människan. Idag är egenskaperna och smaken hos yerba mate kända över hela världen. Européerna blir också mer och mer förtjusta i denna extraordinära dryck från Sydamerika. Vad är yerba mate? Hur man förbereder det och hur man dricker det? Hur smakar yerba mate? Vi har samlat all den viktigaste informationen om mate-te i dagens artikel!

Läs mer
Yerba mate - en skattkista av vitaminer och mineraler i din mate-kalebass!

En dryck som är god, stimulerande, en kraftfull skattkista av vitaminer och mineraler och som får dig att känna dig speciell när du dricker den. Finns det något sådant? Självklart, det är yerba mate! Det är ett naturligt underverk direkt från Sydamerika som håller på att vinna hjärtan och gommar hos människor över hela världen. I en tid när vi alla letar efter naturliga sätt att förbättra vår hälsa och vårt välbefinnande verkar järnekinfusionen vara det perfekta valet. Varför är det så? Låt oss ta reda på det genom att fördjupa oss i sammansättningen av yerba mate och upptäcka vad som verkligen döljer sig i denna gröna brygd.

Läs mer
Boldo - Sydamerikansk ört för många sjukdomar

Boldo är en växt som finns i Sydamerika och som har använts av lokalbefolkningen i tusentals år för sina många välgörande egenskaper. Boldo är också en vanlig ingrediens i yerba mate - den ger utmärkt förfriskning och kompletterar smaken av de torkade bladen av Ilex paraguariensis. Vi uppmuntrar dig att lära dig mer om denna fantastiska ört och våra produkter med den!

Läs mer
Den naturliga magin med rökelse. Hur fungerar palo santo och vit salvia?

Rökelse har funnits med oss i århundraden och förbinder den mänskliga världen med den mystiska, ouppnåeliga verklighet som ligger bakom det som är bekant för oss. Doften och röken från rökelse skapar en atmosfär som hjälper till att koncentrera sig, rensa utrymme och höja energivibrationerna. På senare tid har särskilt två rökelser blivit mycket populära: palo santo och vit salvia. Precis som yerba mate har de sitt ursprung i den indiska kulturen, och därför har vi också börjat intressera oss för dem. I dagens inlägg vill vi dela med oss av deras historia, användningsområden och de fördelar som man kan dra nytta av dem.

Läs mer
Rooibos. Är det te eller inte?

Kaffe och te är de mest populära stimulerande infusionerna runt om i världen. För oss, som är förälskade i Sydamerika, är yerba mate det som ligger närmast till hands. Den varma brygden värmer behagligt, stimulerar och slappnar av på samma gång. Men det är inte alla som gillar koffeinet i te eller mate. Lösningen är rooibos, som blir allt populärare. Vad är det, hur smakar det och finns det några kontraindikationer för att dricka det?

Läs mer
Lösbladste eller tepåsar? Vilket ska man välja?

För tusentals år sedan upptäcktes te av kineserna. De var förtjusta i smaken, och idag dricks det över hela världen. Vissa ser det som en del av sin dagliga rutin och dricker det till måltiderna, under en paus på jobbet eller under eftermiddagens avkoppling. För andra är det en viktig del av traditionella ceremonier och ritualer. Varför är te så populärt? Vilken är den bästa formen - påse eller lösa blad? Är det hälsosamt? Läs vidare!

Läs mer
Yerba mate Rosamonte - argentinsk kraft och smak

Från ett litet familjeföretag till ett av Argentinas mest kända yerba mate-varumärken - det är Rosamontes resa. Det är en yerba mate-legend som idag förför konsumenter över hela världen med sin specifika uttrycksfullhet i smak och arom

Läs mer
Pajarito - berättelsen om paraguayansk perfektion

Kraftfull, rökig, stark och påtaglig smak som inte går att efterlikna... Detta är en förkortad beskrivning av Pajarito, en av mina favoritsorter av yerba mate. Det är ingen nyhet, utan en klassiker med över 60 års historia bakom sig. Så låt oss förflytta oss till den plats i Sydamerika där yerba mate är stark i alla avseenden - smak, arom och stimulans

Läs mer
pixel