Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Blogg

Det är inget skämt! Köp guayusa 99% rabatt

Ja, du ser det rätt, du behöver inte gnugga ögonen av förvåning. Vi säljer guayusa i tepåsar med 99 % rabatt! Om du gillar naturliga, stimulerande infusioner får du inte missa det här tillfället. Se hur du får ett paket guayusa (nästan) gratis!

Läs mer
Tereré - kall yerba mate för varma dagar!

Det finns inget bättre än att njuta av en nyhälld varm yerba mate.... Men vad händer om den brännande solen går oss på nerverna och vi inte gillar tanken på att bli för varma? Hur överlever vi höga temperaturer under sommardagarna? Svaret finns i en term med tre stavelser: tereré! Hur gör man kall yerba mate? Ta reda på allt om det på vår blogg!

Läs mer
Alternativa sätt att brygga yerba mate

Undrar du hur man brygger yerba mate utan att ha en matekalebass eller bombilla? Tänk dig att du åker på semester och glömmer att ta med dig de nödvändiga tillbehören. Vad ska du göra då? Oroa dig inte för det! Vi har några sätt att hjälpa dig att brygga yerba mate på ett alternativt sätt!

Läs mer
Vilken är den bästa yerba mate? Kolla in vår åsikt!

Vilken är den bästa yerba mate? Vilken yerba mate smakar bäst? När någon i online-forumen ställer en liknande fråga uppstår det snabbt häftiga diskussioner. Många av er ställer också denna fråga till oss. Som det gamla talesättet säger: Smak går inte att ta miste på. Utan meningsutbyte skulle världen vara en tråkig plats. Det är därför vi - som människor för vilka yerba mate är vardag och en viktig del av livet - har bestämt oss för att säga vad vi tycker. I dagens artikel får du reda på vilken av alla yerba mate-teer som är den bästa enligt vår åsikt!

Läs mer
Bryggning av yerba mate-te. En guide för nybörjare

Många av våra kunder frågar oss hur man brygger yerba mate? Vilken är den bästa temperaturen för mate-te? Särskilt i början av äventyret med denna sydamerikanska dryck kan det verka lite komplicerat. Men skenet bedrar och det visar sig att konsten att brygga yerba mate är mycket enkel och att det snabbt blir en vardagsrutin.

Läs mer
Bombilla! Något mer än bara ett rör med sil

Tydligen finns det ingen filosofi. En bombilla är i teorin bara ett enkelt rör som avslutas med en sil för att hålla yerba mate-sumpen borta. Den är tillverkad av trä eller metall och har en rak eller böjd form. I praktiken har detta enkla verktyg stor betydelse för brygdens smak och renhet och för den allmänna känslan av att dricka yerba mate. En bra bombilla är en skatt och en oumbärlig följeslagare på yerba mate-resan

Läs mer
Currado - hur förbereder man en yerba mate-kalebass?

Det finns några yerba mate-kärl som definitivt sticker ut från mängden. En mate-kalebass av palo santo- eller algarrobo-trä står stolt på hyllan tillsammans med naturliga kalebasser och kalebasser av keramik. Den verkliga hemligheten bakom deras skönhet är att man tar hand om dem. Vad är en curado (eller currado) och hur tar man hand om ett yerba mate-kärl? Läs vidare!

Läs mer
FAQ - vi svarar på dina frågor!

Varje dag får vi många frågor från dig. Du frågar oss om de produkter som finns i vår butik, hur vår webbplats fungerar, hur dina konton fungerar och hur dina beställningar behandlas. Vi försöker alltid ge dig bästa möjliga svar och hjälpa dig så gott vi kan. För att göra det ännu lättare för dig att hitta den information du är intresserad av har vi beslutat att samla de vanligaste frågorna och svaren på dem på ett och samma ställe

Läs mer
Yerba mate med juice. Möt tereré ruso

Slutet av maj brukar överraska oss med mycket höga temperaturer. För att svalka sig och fräscha upp sig har många av våra besättningsmedlemmar bytt till att dricka tereré. Kall yerba är ett beprövat sätt att bekämpa värmens effekter. En portion torkat, väl kylt vatten och eventuellt några isbitar. En klassiker. Men vad sägs om att ersätta det goda gamla H2O med juice? Speciellt för dig bestämde vi oss för att testa en lösning som sydamerikaner ofta och gärna använder. Detta är ingen tillfällighet - idag är det World Juice Day! Vi bjuder in dig att läsa vidare

Läs mer
pixel