Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Ekologiska produkter

( antal produkter: 57 )

Ekologiska produkter. Energi direkt från naturen

Varje år ökar vår medvetenhet som konsumenter. Vi är mer uppmärksamma på vad vi väljer, på märkningen av produkter, deras ursprung och sammansättning. Vi är angelägna om att äta produkter som är hälsosamma och av högsta möjliga kvalitet. Det finns ett växande mode för ekologisk mat, för att leva en hälsosam livsstil och för ekologi i allmänhet. Men detta är inte bara en kortsiktig trend - det är en nödvändighet, för vår planets skull, som vi exploaterar alltmer. Vi följer också principerna i ekofilosofin och i linje med detta erbjuder vi er, våra kunder, ett brett sortiment av hälsosamma, certifierade ekologiska produkter utan konstgjorda tillsatser.

Vad är ekologiska produkter?

Produkter med "bio" eller "eco" i namnet är av mycket högre kvalitet än konventionella produkter. Att stå på en högre hylla innebär ett något högre pris, men det är värt att betala mer för något som är bra inte bara för människor, utan för miljön som helhet. Ekologiska produkter har samma egenskaper som konventionellt producerade. Ekologiskt ursprung påverkar inte smak- och aromegenskaperna eller deras prestanda, men det medför många andra fördelar som gör att ekologisk mat är den man ska välja. Men låt oss först börja med att förklara vilka produkter som anses vara ekologiska och hur de märks.

Fördelar med ekologiska produkter

Till skillnad från massproduktion fokuserar ekologiska gårdar på produkten snarare än att maximera vinsten. Detta återspeglas i den höga kvaliteten på de produkter de producerar. Den höga kvaliteten på ekologiska produkter är inte deras enda fördel. Livsmedel som kommer från ekologiskt jordbruk är hälsosammare. Växterna odlas vanligtvis på mer bördig jord, rik på värdefulla mineraler, och detta leder till en högre koncentration av vitaminer och näringsämnen. Ekologiska produkter innehåller mer vitaminer och mineraler, även om de fungerar på samma sätt som konventionella produkter. Inga skadliga bekämpningsmedel eller konstgjorda kemikalier används på de ekologiska gårdar där yerba mate, te, kaffe, ätbara blommor eller andra produkter odlas. Växterna mognar på egen hand, nästan utan mänsklig inblandning. Enligt sin egen vegetationscykel. Detta påverkar inte bara deras utveckling, utan hela ekosystemet - en ekologisk plantage hotar inte andra växtarter eller djur som lever i närheten. De mogna växterna skördas för hand - inga tunga maskiner används, som stör den naturliga miljön genom att förstöra den. Vid vidare produktion används traditionella metoder i stället för avancerad teknik, som ofta genererar skadligt avfall. Omsorgen om den naturliga miljön är den viktigaste aspekten av ekologisk produktion, men den har också en bredare betydelse. Producenter av ekologiska livsmedel är vanligtvis små, lokala gårdar med en hög arbets- och produktionsetik. De har ett starkt engagemang inte bara för miljön omkring dem, utan också för sina lokala samhällen.

Ekologisk logotyp - en garanti för kvalitet

Organic certificate logo

I Europeiska unionen märks ekologiska produkter med EU:s ekologiska logotyp - ett vitt blad som består av stjärnor från Europeiska unionens flagga på en grön bakgrund. Logotypen innebär att den produkt som den visas på har certifierats som ekologisk, vilket innebär att minst 95 % av dess ingredienser har odlats ekologiskt. Varje produktionssteg i ett företag som söker certifiering omfattas av rigorösa standarder och kontroller. I vår butik erbjuder vi ekologisk yerba mate, som ibland också har andra certifieringar som intygar deras höga kvalitet, etiska produktion och respekt för den naturliga miljön. Ofta hittar man Rainforest Certified Alliance-certifieringen, med den distinkta gröna grodan i logotypen - utfärdad av en internationell ideell organisation som arbetar för att skydda miljön och som syftar till att skydda miljön, arbetstagarnas välbefinnande och det lokala samhället. Ekologisk yerba är också ofta certifierad med Fair for Life-logotypen, som säkerställer att standarderna för rättvis handel upprätthålls - detta gäller aspekter av handel och produktion.

Välj naturen!

Vi gör allt vi kan för att säkerställa att alla produkter som finns i vår butik är av högsta möjliga kvalitet, oavsett om de är konventionellt producerade eller ekologiskt odlade. Vi rekommenderar dock särskilt ekologiska produkter om du vill hålla dig själv och dina nära och kära friska. I vår butik hittar du massor av ekologiska produkter som är märkta med ett grönt blad: yerba mate, ätbara blommor, kryddor och mycket, mycket mer. Detta är inte bara för dem som letar efter kvalitetsprodukter, utan framför allt för dem som har ett medvetet förhållningssätt till vad de köper. Ekologi är inte bara mode, utan en viss filosofi och en kamp för vår planets välbefinnande!

 

pixel