Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Yerba kompis på språng

2023-03-31
Yerba kompis på språng

Som det anstår inbitna yerba-drickare gillar du verkligen att smutta på yerba i många situationer - i skolan, på jobbet, på en promenad eller under en längre resa. Inte bara på morgonen, i ditt eget kök, där du bekvämt kan förbereda den legendariska indiska Guarani-bryggan och dricka den hemma. Hur dricker man yerba bekvämt utanför hemmet? Se våra idéer!

Yerba kompis när som helst, var som helst!

Yerba mate gör dig glad när som helst på dygnet, men att ta med dig hela bryggsatsen överallt är väldigt krångligt. Föreställ dig det själv. Du packar en resväska för en semester eller en liten ryggsäck för en dagsutflykt till fjällen. Du behöver matero, en bombilla, en burk yerba och kanske två eller tre olika smaker på en gång, för att inte bli uttråkad ... Var annars får du plats med resten av det nödvändiga bagaget? Och hur man brygger yerba utan tillgång till varmt vatten? Så många frågor, så få svar. Lyckligtvis har vi en lösning på det! Om du ska ut på en resa - en vandringsresa, en cykeltur eller en längre resa med bil eller tåg, eller du undrar hur man dricker yerba mate bekvämt i skolan, jobbet, på gymmet eller i ett tält - se till att kolla in vår omfattande recension av termosflaskor och kärl för att dricka yerba mate när du är på språng!

Den perfekta temperaturen för längre tid. Hur fungerar det?

Innan vi går in på det knasiga, låt oss börja med en liten fysiklektion. Har du någonsin undrat hur det kommer sig att te eller yerba mate i en termos håller sin temperatur även i flera timmar? Hela hemligheten ligger i termokärlets speciella design, det vill säga det så kallade tekniska vakuumet. Kärlet, vars uppgift är att upprätthålla temperaturen på ämnet som finns i det, är konstruerat av två väggar, mellan vilka ett tätt utrymme skapas, från vilket luft pumpas ut. På så sätt skapas ett mycket lågt tryck och den termiska ledningsförmågan mellan innehållet i kärlet och dess omgivning begränsas – ju lägre tryck i vakuumet, desto bättre temperaturisolering.

Yerba kompis hemifrån? Varför inte!

Yerba mate är ett bra resesällskap för små och stora. Ta en promenad? Förbered yerba hemma och ta matero i handen! Ska du resa med bil? Att köra bil och hålla i en yerba-gryta kan visa sig vara lite mer besvärligt, så det är värt att skaffa en specialprofilerad Drive-kalebass, vars diameter (7 cm) passar de flesta vanliga bilhållare. Bryr du dig om att hålla temperaturen på brygden längre? Det finns flera lösningar här - se själv.

Termiska muggar

I erbjudandet från vår butik hittar du två typer av termiska kärl för yerba mate. Båda är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet, i dubbelväggsteknik, vilket säkerställer god temperaturisolering. De skiljer sig åt i några viktiga detaljer. Det första kärlet, TermoMate, liknar en traditionell matero gjord av palo santo-trä. Den rymmer ca 190 ml infusion, ligger perfekt i handen och ser bra ut. Dess förbättrade version är TermoLid, som dessutom är utrustad med ett lock med tätning och en fördjupning för en bombilla, tack vare vilken transporten av infusionen är ännu bekvämare. Det andra kärlet är också mycket större - det rymmer upp till 350 ml infusion och passar i de flesta bilhållare (diametern är 8 cm). Nackdelen med denna typ av fartyg är att de endast kan transporteras i vertikalt läge.

Yerba mate termosar

Termoser är lösningen för längre resor. I vår butik hittar du flera typer - mindre och större, gjorda av olika material och användbara i olika situationer:

  • Den enklaste enheten är en glastermos med infusionsenhet - Mate to Go. I likhet med de tidigare nämnda termiska cellerna är den gjord av två väggar, mellan vilka ett vakuum har skapats. Väggarna är dock inte stål, utan glas. Inuti termosen finns en infusionsenhet, till vilken du bara behöver hälla örterna, hälla vatten i en stor tank och det är klart! Även om glas inte isolerar temperaturen lika bra som rostfritt stål, är fördelen med en glastermos att den är transparent, vilket gör att du kan se den effektiva bryggprocessen av yerba mate. Vår glastermos för te och yerba mate är ganska liten - den rymmer cirka 300 ml infusion. En glastermos är ett bra alternativ för skolan eller jobbet.
  • För dem som värdesätter originaldesign framför funktionalitet rekommenderar vi infusionsenheten med en termisk mugg i stjärnmönster som finns i vår butik, som har en trippelfunktion: en infuser, en mugg och en termos med en sil för te och yerba mate samtidigt tid! Precis som en glastermos är kärlet utrustat med en stålinfusionsanordning - en sil som du kan hälla yerba i. Skillnaden är tillverkningsmaterialet (rostfritt stål), kapaciteten (cirka 350 ml) och locket med en automatisk propp, som gör att du bekvämt kan hälla bryggan i en kopp.
  • Användarkomfort och snygg design kombinerar ett modernt termosmärke Cebador, vilket gör det lättare att kontrollera temperaturen på vattnet för yerba mate. Den är utrustad med en LED-display som visar den aktuella temperaturen på vattnet eller infusionen inuti den. Dessutom är termosen utrustad med en sil av rostfritt stål, tack vare vilken yerba mate kan tillagas direkt i kärlet och njuta av en utsökt bryggning utan kaffesump!
  • En stor Largoinox termos är ett tillbehör som är perfekt för att förbereda och dricka yerba mate under extrema förhållanden - i tält, i bergen eller under en längre semester. Largoinox kännetecknas av en gedigen konstruktion, snygg design och komfort i alla situationer! Denna yerba mate termos rymmer upp till 1L vatten och håller temperaturen upp till 12 timmar. Den är utrustad med ett praktiskt handtag, ett bekvämt munstycke och kopp, och en tät propp som förhindrar läckage. Detta är en måste-ha-gadget för varje kompisresenär!
  • I vår butik kommer det också att finnas något för sanna traditionsälskare - stora snygga Pozo de Agua termosar. Bli inte förvånad över det ursprungliga utseendet på dessa prylar – liknande termosar är populära i Paraguay, där synen av en infödd mateist med en utbuktande vattenbehållare under armen eller slängd över axeln är något helt vanligt. Det som skiljer denna gadget från andra tillgängliga i vår butik är den höga kvaliteten på utförande. Varje Pozo de Agua termos är handsydd av paraguayanska hantverkare, klädd i konstläder och dekorerad med ett originalmönster. Tillbehöret är mycket rymligt (ca 2,5L) och utrustat med en bekväm pump, hållare för en bombilla och matero (setet innehåller även ett kärl) och en rem för enkel transport.

Yerbomos - en praktisk lösning

Slutligen, grädden på moset - ett tillbehör som kombinerar funktionaliteten hos alla prylar som behövs för den bekväma förberedelsen och drickandet av yerba mate: Yerbomos! Förutom att den kombinerar funktionen av matero, bombilla och termos på samma gång, är dess största fördel användarvänligheten. Häll bara vatten i en stor behållare, häll örten i en mindre behållare, stäng locket med röret och det är klart! Den innovativa designen gör att genom att dra infusionen genom bombillan, fylls behållaren med örten automatiskt med färskt vatten, och yerba mate bryggs regelbundet. Yerbomos blev snabbt populär bland mateister. Vilken ska man välja? Flera versioner av den har passerat vår butik och efter många tester kan vi med gott samvete rekommendera den senaste utgåvan, d.v.s. Yerbomos 5.0 - den är tajt, bekväm och ser bra ut. Black Yerbomos 5.0 är vår absoluta storsäljare! Den rymmer 650 ml infusion, passar i hållaren i bilen och fungerar felfritt. Vi rekommenderar!

Rekommenderad

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

40,00 Sk inkl. moms/1st.Lägsta pris från 30 dagar före rabatt 41,00 Sk/1st.Ordinarie pris 57,00 Sk inkl. moms/1st.(160,00 Sk / kg inkl. moms)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

80,00 Sk inkl. moms/1st.Lägsta pris från 30 dagar före rabatt 80,00 Sk/1st.Ordinarie pris 100,00 Sk inkl. moms/1st.(160,00 Sk / kg inkl. moms)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
 Yerba Verde Mate Grön Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Frutos Tropicales 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
pixel