Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Viktminskning med yerba mate

2024-02-07
Viktminskning med yerba mate

Yerba mate innehåller koffein, så det kan vara ett bra substitut för kaffe och ohälsosamma energidrycker. Att regelbundet dricka infusioner av järnek har också många andra fördelar. Som vetenskapliga studier har visat är mate-te perfekt för människor som vill gå ner i vikt. Gör yerba mate dig smalare? Detta är frågan vi kommer att titta på i vårt blogginlägg idag.

Sammanfattning:

 1. Yerba mate för viktminskning. Guarani-indianerna visste redan detta
 2. Yerba mate och viktminskning - hur fungerar det?
 3. Vilken yerba mate ska man välja?
 4. Tillsatser för yerba mate för att stödja viktminskning
 5. Den bästa yerba mate för viktminskning?
 6. Gå ner i vikt!

Yerba mate för viktminskning. Guarani-indianerna visste redan detta

Yerba mate för viktminskning? Ja, just det! Det handlar inte om någon avancerad mirakeldiet eller någon av de många påstådda "revolutionerande upptäckter" som vi regelbundet stöter på på internet. De naturliga egenskaperna hos järnek var kända ungefär lika långt tillbaka som indianernas tid. Infusionen inte bara stimulerade, uppfriskade, ökade koncentrationen och gav styrka till indiska krigare. När Guarani-indianerna rev nyplockad Ilex paraguariensis eller drack en infusion av torkade blad kände de sig inte hungriga - de hade en känsla av mättnad. De skilde sig därför inte från växten under krigsexpeditioner och långa jakter. Trots att krigarnas klädsel var mycket blygsam och de inte hade möjlighet att ta med sig proviant, bar de alltid en påse med järnekblad gömda i den i bältet. På så sätt kunde de dra nytta av växten när som helst, även när de var på en lång resa.

Yerba mate och viktminskning - hur fungerar det?

Numera vet vi att den mättnadskänsla som infinner sig efter att ha druckit yerba mate är relaterad till dess effekt på de receptorer i tjocktarmen som informerar oss om hunger. Det är därför lämpligt att dricka en portion yerba mate före en måltid så att hungern kan stillas snabbare och mindre mat kan konsumeras. Dessutom hämmar yerba mate aktiviteten hos lipas i bukspottkörteln, som är ansvarig för att bryta ner fetter. Som ett resultat absorberar kroppen mindre fetter och kan utsöndra dem lättare, vilket begränsar ansamlingen av fettvävnad. Så det är värt att dricka mate inte bara före måltiderna utan också när man äter fet mat. Klorogensyran som finns i brygden är ett annat extremt viktigt element. Hämmar omvandlingen av stamceller till fettceller. Det har också en positiv effekt på kroppens sockermetabolism. Ökar människokroppens känslighet för insulin, vilket kan bidra till att förebygga diabetes. Så kallade katekiner är också en betydande komponent i hollyinfusion. Tack vare dem absorberar vi färre sockerarter. Polyfenoler har inte bara en antioxidant effekt, utan visar också förmågan att minska lagringen av lipider - fetter i kroppen. Koffein, som finns i yerba mate, stimulerar inte bara. Det har en mycket gynnsam effekt på ämnesomsättningen och matsmältningsprocessen. Yerba mate uppskattas för sina hälsofrämjande egenskaper och sitt innehåll av en stor dos vitaminer och mineraler som är nödvändiga för att människokroppen ska fungera. B-vitaminer stöder också ämnesomsättningen, medan saponiner har en effekt på matsmältningssystemet och regleringen av kolesterolnivåerna.

Vilken yerba mate att välja?

I allmänhet kommer alla yerba mate att stödja viktminskning väl. Av uppenbara skäl är det tillrådligt att släppa mate med söta tillsatser. Men om du är särskilt förtjust i smaksatta blandningar är det värt att intressera sig för speciella kompositioner som skapats med viktminskning i åtanke. Dessa märks oftast med "silueta", vilket helt enkelt betyder "silhuett" på spanska. Andra etiketter som talar om för kunderna att en viss variant av yerba mate är avsedd för dem som vill gå ner i vikt är t.ex: "regulase", "fitness" eller "detox". Vad innehåller dessa blandningar? Först och främst växtbaserade tillsatser för att underlätta matsmältningen och tarmtömningen. En särskilt värdefull tillsats är boldo. Folkmedicinen i Argentina och Brasilien har i århundraden varit väl medveten om denna växts maglugnande egenskaper. Av de meddelanden vi får från er verkar det som om Guarani Silueta är det mest populära valet för viktminskning. Förutom den tidigare nämnda boldo innehåller den också bitter apelsinskal. När du väljer yerba mate för viktminskning undrar du också hur många gånger du ska dricka det - vårt svar: så många gånger du behöver. Yerba mate innehåller en stor dos koffein, så viss måttlighet är nödvändig. Det rekommenderas inte att dricka det sent på kvällen eller strax innan du går och lägger dig. Om en portion yerba mate per dag räcker för dig, eventuellt hälld flera gånger, finns det inget behov av att hälla fler portioner av den torkade produkten flera gånger om dagen. Faktum är att det inte är kvantiteten som är viktig, utan regelbundenheten. Att dricka en portion yerba mate regelbundet, varje dag, kommer att ge fler fördelar än att dricka mer då och då. Naturligtvis måste man komma ihåg att mate-te inte är ett bantningsmedel i sig - det är ett tillägg till den mödosamma viktminskningsprocessen, som kräver motivation och många uppoffringar. Att dricka yerba mate som ett stöd för viktminskningsprocessen kommer att ge bra resultat.

Tillsatser för yerba mate för att stödja viktminskning

Det finns många olika yerba mate-kompositioner tillgängliga på marknaden. Du kan också experimentera och skapa en blandning själv med dina favoritingredienser. Vissa tillsatser i yerba mate har också en bantande effekt, underlättar matsmältningen eller stödjer ämnesomsättningen. De förstärker järnekens egenskaper och ser till att det faktiskt har effekt att dricka mate-te under viktminskningen. När du inför en viktminskningsdiet och motion i din dagliga rutin för att förbättra din figur är det särskilt viktigt att ta hand om ditt matsmältningssystem. Vilka ingredienser i yerba mate-blandningar är värda att ägna särskild uppmärksamhet åt?

 • Pepparmynta - en mycket välkänd ört som finns i nästan alla kök. Den har en karakteristisk, uppfriskande doft och smak som sprider sig behagligt över gommen och in i matstrupen. En infusion av mynta lindrar magont och hjälper mot matsmältningsbesvär. Den underlättar matsmältningen, ökar utsöndringen av magsaft och förbättrar tarmfunktionen. Yerba mate med tillsats av mynta fungerar ofta bra inte bara i den varma versionen utan också som en kall tereréform. Enligt studier är den kalla versionen av yerba mate ännu mer effektiv för att hjälpa till med viktminskning.
 • Kamomill - en ört som är lika populär som mynta. Den har en behaglig, mild doft och användes inom naturmedicinen redan på 1000-talet e.Kr. Kamomillinfusioner var fördelaktiga vid matsmältningsproblem och under feber. De användes som ett botemedel mot menstruationssmärtor. Kamomill slappnar av de släta musklerna i matsmältningskanalen, så det har en diastolisk effekt och lindrar flatulens. Den har också en lugnande effekt på tarm- och magslemhinnan.
 • Cistus (klippros) - är en vanlig ingrediens i funktionella kompositioner av yerba mate, som är utformade för att rengöra kroppen och ha en positiv effekt på matsmältningssystemet. Dessutom är cistus en av de rikaste källorna till polyfenoler - naturliga antioxidanter.
 • Fänkål - dess frön har en markant effekt på att påskynda ämnesomsättningen. Fänkål hjälper till att avlägsna överflödigt vatten från kroppen, minskar aptiten och stöder matsmältningssystemet. Det är en av de bästa och mest effektiva örterna i kampen mot övervikt.
 • Vildros (nypon) - frukten av denna växt är rik på vitaminer och organiska föreningar som är värdefulla för människokroppen. I folkmedicinen användes de särskilt mot hosta och förkylning. Pektinet som finns i dem har en gynnsam effekt på tarmfunktionen.
 • Citrongräs - ett aromatiskt och uppfriskande tillskott till yerba mate, med encitronliknande eftersmak och arom. Det förbättrar matsmältningen och hjälper till att rengöra kroppen. Innehåller klorogensyra, som har en positiv effekt på ämnesomsättningen.
 • Boldo - en växt som har sitt ursprung i bergsområdena i Peru och Chile. Idag är det en av de mest populära örterna som odlas i trädgårdar av det brasilianska folket. Örten läggs ofta till yerba mate. Det är en aromatisk krydda, men också, framför allt, ett mycket effektivt botemedel vars verkan stöder matsmältningssystemet. Örten användes redan för århundraden sedan av inkaindianerna inom naturmedicinen. Det förbättrade matsmältningen och lindrade smärta. Boldobladen innehåller boldin, en alkaloid som är ansvarig för att stimulera produktionen av galla. Det stöder gallblåsans och leverns funktion. De bioaktiva substanserna som finns i växtens blad stimulerar utsöndringen av saliv och juicer som är nödvändiga för matsmältningen: magsäck, tarm och bukspottkörtel.
 • Carqueja - en populär och högt värderad ört i Sydamerika som härstammar från hjärtat av Amazonas. Den har använts inom traditionell medicin i århundraden. Växtens egenskaper har många användningsområden, men uppskattas främst för sina effekter på matsmältningskanalen, levern och ämnesomsättningen. Carqueja reglerar matsmältningssystemet, skyddar levern och lindrar obehag efter måltiderna.

Den bästa yerba mate för viktminskning?

Uppmuntrad av de mirakulösa egenskaperna hos yerba mate undrar du: vilken yerba mate för viktminskning ska du välja? Vilken yerba mate kommer att vara bäst för viktminskning? För nybörjare som dricker mate rekommenderar vi Verde Mate Green Silueta, en kombination av fin grön brasiliansk yerba mate med växtbaserade tillsatser: mynta, cistus, citrongräs och krutte. Processen att rena kroppen från onödiga toxiner stöds också av Verde Mate Green Detox - med tillsats av grönt te med krut, cistus, mjölktistelfrön, nässelblad, nypon, pepparmynta och salviablad. För lite mer initierade yerba mate-älskare som uppskattar dess distinkta bittra smak rekommenderar vi den tidigare nämnda Paraguayan Guarani Silueta, kompletterad med tillägg av boldo och aromatisk apelsinskal. Som komplement till en bantningsdiet är det också värt att ta fram den läckra argentinska yerba CBSé Silueta, med tillsats av pepparmynta, fucus, kamomill, citronverbena och nypon, kompletterad med en välsmakande naturlig äppelsmak. För den som är osäker på vilken yerba mate man ska välja rekommenderar vi "viktminskningskitet": Verde Mate Silueta, Regulase och Detox, Guarani Silueta och Yaguar Silueta.

Gå ner i vikt!

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon produkt som automatiskt får dig att gå ner i vikt med magi. Går yerba mate ner i vikt? Nej. Det har en mycket bra effekt på kroppens funktioner, inklusive matsmältningssystemet och ämnesomsättningen, vilket gör det till ett bra stöd för viktminskning. Mate-te kan vara ett helt naturligt, vitamin- och mineralrikt komplement till kost och motion. Endast genom att kombinera dessa element kan du uppnå resultat. Glöm tvivelaktiga piller och andra konstiga detaljer. Några av dem kan hjälpa dig att gå ner i vikt, men det finns nästan alltid en jojo-effekt. Den oklara sammansättningen av sådana produkter kan också leda till allvarliga hälsoproblem. På lång sikt är naturliga metoder helt enkelt de bästa. En diet är inte en kortvarig svält, utan förvärvet av specifika matvanor. Det är värt att inkludera att dricka yerba mate. Tro, det kommer att vara en stor allierad på vägen till hälsa och en vacker figur.


Källa till information:

 1. C.I. Heck,E.G. De Mejia, Yerba Mate Tea (Ilex paraguariensis ): A Comprehensive Review on Chemistry, Health Implications, and Technological Considerations, J Food Sci, 2007.
 2. F. Martins, T.M. Noso, V.B. Porto, A. Curiel, A. Gambero, D.H.M. Bastos, M.L. Ribeiro, P. De O Carvalho, Maté Tea Inhibits In Vitro Pancreatic Lipase Activity and Has Hypolipidemic Effect on High-fat Diet-induced Obese Mice, Obesity, 2009.
 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Mate_(drink).

Rekommenderad

Yerba Verde Mate Grön Silueta 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Silueta 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Verde Mate Grön Detox 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Detox 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Guarani Silueta 0,5 kg

Guarani Silueta 0,5 kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Mate Fitness Silueta 5x0,5kg

Yerba Mate Fitness Silueta 5x0,5kg

466,00 Sk inkl. moms/1st.(186,40 Sk / kg inkl. moms)
pixel