Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Yerba mate i sport

2023-02-22
Yerba mate i sport

Idrotten har sina egna regler. Alla som börjar som amatörer eller professionella idrottare vet att många faktorer bidrar till goda resultat. Det som räknas är en hälsosam kost, vätsketillförsel och att förse kroppen med alla de ingredienser den behöver för att fungera ordentligt. Det visar sig att idrottare gärna sträcker sig efter yerba mate. Yerba mate och sport är en perfekt kombination. Hur hjälper det att dricka Guaranis indiska bryggeri?

Yerba mate och träning - hur fungerar det?

Även om yerba mate i hundratals år var en hemlighet för indianerna i Sydamerika, är den idag känd i många länder, på olika kontinenter. Naturligtvis är den fortfarande långt ifrån lika populär som kaffe eller te, men fler och fler människor börjar uppskatta dess naturliga rikedom och värdefulla egenskaper. Paraguayan holly - växten som den leriga gröna infusionen görs av - är en källa till många ingredienser som stöder kroppens arbete på olika områden. Den innehåller xantiner, varav den viktigaste är koffein, antioxidanter, en rad vitaminer och mineraler. Yerba mate används av alla, unga och gamla, män och kvinnor, och är särskilt uppskattad av personer som har en aktiv och hälsosam livsstil. Yerba mate är ett utmärkt stöd för idrottare - både professionella idrottare och de som helt enkelt vill öka sin kroppsliga kondition. Hur fungerar det och när är det bäst att använda det?

Yerba mate före träning - en kraftfull energikick

Yerba mate är främst känd för sina stimulerande egenskaper, vilket beror på dess höga koffeinhalt. Till skillnad från kaffe varar känslan av stimulering efter att ha druckit yerba under riktigt lång tid och följs inte av en plötslig energidämpning. Tack vare koffeinet ökar yerba mate hjärnans aktivitet och koncentrationsförmågan. Koffein har en vasodilaterande effekt, vilket stimulerar cirkulationssystemet och förbättrar syretillförseln till musklerna, vilket resulterar i ökad prestationsförmåga. Guaraniindianerna, även om de inte pressade barbells i gymmet, använde sig starkt av de stimulerande egenskaperna hos hollywood. En infusion av dess blad gav dem energi och ökad koncentration, vilket var mycket önskvärt under timmar av ansträngande jakt. Dessa egenskaper visade sig också vara mycket användbara före och under träning. Det är därför inte konstigt att fysiskt aktiva människor gärna tar till yerba före ett träningspass för att ge sig själva en energikick och ett positivt humör. Det är den idealiska förträningen, som inte bara ökar styrkan och minskar tröttheten, utan också motiverar till fysisk aktivitet och hjälper till att öka intensiteten i träningen. Stimulering är inte den enda egenskap hos yerba mate som är relevant för idrottare. Den positiva effekten av yerba mate på ämnesomsättningen är inte heller obetydlig. Regelbundet drickande av yerba mate påskyndar ämnesomsättningen, vilket också bidrar till att öka kroppens fysiska uthållighet.

Yerba mate efter träning - utmärkt återhämtning av kroppen

Som vi redan har nämnt är mate-infusioner en utmärkt källa inte bara till stimulerande koffein, utan också till vitaminer och mineraler som är viktiga för att kroppen ska fungera ordentligt och regenerera sig, vilket är avgörande inom professionell idrott. Yerba mate är en källa till vitaminerna B, C och E, liksom element som magnesium, kalcium och fosfor. Efter träningen vänder sig idrottare ofta till isotoniska drycker för att fylla på vatten-, elektrolyt-, mineralsalt- och vitaminbrister till följd av intensiv träning. Yerba mate är ett utmärkt och dessutom helt naturligt och hälsosamt alternativ till isotoniska drycker - den är fri från socker och konstgjorda färgämnen. Förmågan att förhindra uppbyggnaden av mjölksyra i musklerna - det ämne som är ansvarigt för bildandet av sura muskler - spelar också en viktig roll inom idrotten.

Yerba mate + fysisk aktivitet = effektiv viktminskning

Sport handlar inte bara om hälsa utan också om en vacker figur. Människor som vill gå ner i vikt inkluderar en uppsättning övningar i bantningsprocessen, utöver en välbalanserad kost. Yerba mate uppskattas därför också av dem som idrottar ibland eller behandlar det endast som ett verktyg för att uppnå sin drömfigur. Yerba mate stöder fettomsättningen och mättnadskänslan, och dess kombination med en lämplig kost och motion kan ha en betydande inverkan för att stödja viktnedgångsprocessen.

Professionella idrottare dricker yerba mate!

Yerba mate and sport are a duo that not only sounds good. The effects of yerba mate on the body have been recognised by many world-class athletes. It is no surprise that football stars from South America, such as Leo Messi, Luis Suarez or Neymar, can most often be found with a calabash and bombilla in hand. European footballers such as Paul Pogba and Antoine Griezmann have also picked up the habits of their colleagues.

Reach for the yerba mate - for your health!

If you are involved in sport, you are certainly well aware of the importance of concentration during training and tournaments. Yerba mate is the perfect stimulant! If you want to achieve a really strong effect, it is worth reaching for variations with the addition of guarana, which will support the body more effectively by providing a double dose of caffeine. They are certainly ideal as a pre-workout drink. You will notice the difference really quickly. Don't give in to fatigue and allow yourself to perform at your best. Reach for the yerba mate - for your health!

Rekommenderad

CBSe Energia Guarana 0,5 kg

CBSe Energia Guarana 0,5 kg

82,00 Sk inkl. moms/1st.(164,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Verde Mate Grön Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Limon 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Verde Mate Grön Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Energia 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

121,00 Sk inkl. moms/1st.(242,00 Sk / kg inkl. moms)
pixel