Gratis leverans!! från 600,00 Sk
Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Verde Mate Green. En brasiliansk yerba som är oöverträffad

2023-04-05
Verde Mate Green. En brasiliansk yerba som är oöverträffad

Den absoluta storsäljaren bland produkterna som finns i vår butik är den gröna, brasilianska yerba mate Verde Mate Green. Undrar du hur och varför den skapades, hur den smakar och varför den är så populär bland infödda mateister? Vi inbjuder dig att läsa dagens inlägg!

Verde Mate Green - yerba direkt från den brasilianska djungeln

Den frodiga gröna färgen på bladen, en behaglig växtdoft som påminner om nyklippt gräs, ett fantastiskt djup av smak, dussintals ursprungliga smakkompositioner, en karakteristisk, bekväm doypack som underlättar förvaring. Det här är funktionerna som först kommer att tänka på hos Verde Mate - ett brasilianskt märke av yerba som har erövrat hjärtan hos europeiska och sydamerikanska mateister! Verde Mate Green - vad är detta märke och varför har det fått ett så stort antal fans? Låt oss ta en närmare titt på det.

Berättelsen om Verde Mate Green

Verde Mate är ett relativt ungt varumärke. Den skapades först 2017 och har redan erövrat yerba mate-världen. Allt började med en fråga: tänk om vi kunde skapa en mer delikat smakande yerba som kommer att glädja erfarna älskare av infusionen med sin höga kvalitet och samtidigt inte skrämmer nybörjare med sin intensiva smak? När varumärket skapades fanns det inga sådana produkter på marknaden. Den bittra smaken av järnek-infusion skrämde många yerba-älskare, vilket är anledningen till att skaparna av Verde Mate bestämde sig för att skapa en produkt som skulle vara tillgänglig för alla. Efter en lång resa runt Brasilien och korsat hundratals kilometer av vägar och vildmarken i brasilianska Parana, en delstat känd för de största och bästa yerba mate-plantagen, lyckades vi äntligen hitta en lämplig entreprenör som delar liknande värderingar: respekt för natur och människor, uppmärksamhet på tradition och högsta produktkvalitet. Samarbete inleddes, vilket snart resulterade i skapandet av ett innovativt och okonventionellt varumärke yerba mate.

Vad finns i Verde Mate-paketet?

Grön yerba kompis

Brasilianare älskar att dricka yerba och de gör det på många sätt. De dricker finmalen, saftig grön chimarrão i stora cuias och isig, krispig tereré med isbitar, örter och fruktbitar. Det som räknas är den fräscha, grönsakssmaken av järnek. Utöver dessa två mest populära brasilianska typer av yerba finns det även mategrön, d.v.s. färsk yerba med en ljusgrön färg, nästan helt utan bitterhet som är karakteristisk för järnek. Den friska, grönsakssmaken och bevarade ljusgröna färgen på bladen beror på den speciella metoden för bearbetning av järnek, som, till skillnad från den traditionella metoden som används i Argentina eller Paraguay, torkas med varmluft. Omedelbart efter plockning från plantagen krossas löven i mindre bitar och torkas med varmluft - utan användning av rök eller eld. Sedan går de direkt till paketet. Åldringsstadiet utelämnas, tack vare vilket det är möjligt att behålla en fräsch, grön färg och en grönsaks-, örtsmak och arom som för tankarna till nyklippt gräs. Även om det kan tyckas att den mildare gröna yerba mate kommer att sakna kraft - inget kan vara mer fel. Verde Mate har samma stimulerande egenskaper som alla traditionellt producerade yerba. Och det är ännu lite bättre i det avseendet. Torkan saknar praktiskt taget kvistar, som vanligtvis behandlas som ett koffeinfritt "fyllmedel".

Endast naturliga tillsatser

Varumärkets utbud är verkligen rejält, eftersom det innehåller ett 50-tal helt olika smakvariationer. Från traditionell yerba utan tillsatser, genom ört- och fruktkompositioner, till innovativa varianter baserade på en speciell, rostad torkad ört. I produktionsskedet ägnas särskild uppmärksamhet åt att varje smaksammansättning är perfekt balanserad. Det som skiljer Verde Mate från andra konkurrerande varumärken är det faktum att absolut alla tillsatser som går till förpackningarna – örter, frukter, torkade ätbara blommor, kryddor, oljor och aromer – är av enbart naturligt ursprung. Ren natur och högsta kvalitet!

Hantverk yerba mate

Yerba Verde Mate är gjord på en intim familjeplantage, belägen väster om Curitiba - huvudstaden i den brasilianska delstaten Parana. Tiden går långsammare här. Järnek växer i nästan halvvilda förhållanden, enligt sin egen utvecklingscykel och utan mänsklig inblandning. Till skillnad från stora kommersiella företag används inte bekämpningsmedel och konstgjorda växtskyddsmedel här för växttillväxt, och mänskliga händer används istället för maskiner under skörden. Tack vare detta sker det första urvalet av löv redan vid plockningsstadiet från buskarna, och efter bearbetning skickas endast de bästa kvaliteterna till paketet.

Yerba mate för nybörjare... och mer

Yerba Verde Mate samlar många positiva åsikter bland mateister. På grund av sin milda smak är den särskilt god i början av äventyret med paraguayansk järnek. Den skrämmer inte bort med sin intensitet och starka beska, och i kombination med frukttillsatser imponerar den med sina ursprungliga kompositioner. Det är också ett bra alternativ för "gamlingar" i yerba mate-världen, som letar efter en distraktion från rökiga, intensiva infusioner, utan att förlora kvaliteten på produkten. Som en "starter" yerba har Verde Mate ytterligare en fördel, förutom en relativt mild smak. Grovskuren torka, praktiskt taget helt fri från damm och pinnar, filtreras enkelt med nästan alla typer av bombilla, så du behöver inte oroa dig för att köpa specialtillbehör när du väljer Verde Mate-produkter. Och hur brygger man den bäst för att utnyttja sin potential fullt ut? I början rekommenderar vi att börja med mindre portioner av den torkade örten - cirka 15 g per 300 ml vatten - och gradvis öka portionen, allt eftersom du lär känna yerba mates natur bättre.

En mängd smaker från naturen

Verde Mate är ett varumärke som kan skryta med ett av de mest betydande erbjudandena. Dess rika utbud omfattar för närvarande cirka 50 originalsmakvarianter och nya, överraskande förslag läggs till regelbundet. Vissa kanske säger att för mycket är ohälsosamt, men vi håller inte med. Varje Verde Mate-produkt är en genomtänkt och konsekvent sammansättning som imponerar med sin flerdimensionella smak och arom. Det råder ingen brist på traditionell Despalada utan tillsatser (även i en ekologisk version, för mer krävande matteister), ännu mer stimulerande yerba med tillsats av guarana eller en komposition som är speciellt framställd för kall dricka. Fruktblandningar är de ledande bland produkterna från Verde-familjen, och den klassiska kombinationen av järnek, citron och mynta, den mycket exotiska Frutos Tropicales och den förföriska Fresa, som kombinerar jordgubbar med rosenblad, förtjänar särskild uppmärksamhet. Verde Mate-erbjudandet har också något för fans av örtkompositioner - yerba mate med tillägg av Fjärran Östern sarsaparilla eller ashwagandha, en överraskande fräsch kombination med guayusa och jasmin, stimulerar inte bara kroppen utan också sinnet Katuava eller aromatisk Cannabis Absinth, med tillsats av hampamjöl och malörtsört . En speciell plats i Verde Mate-erbjudandet upptas av "funktionella" kompositioner, som Silueta, Fitness eller Detox, vars uppgift inte bara är att ge en dos stimulering utan också att förbättra matsmältningssystemets funktion. Bland produkterna från det brasilianska varumärket kan du också hitta den så kallade. tostadas, dvs yerba mate komponerad på basis av rostad paraguayansk järnek. Under påverkan av bearbetning i en speciell ugn ändrar grön yerba mate sin färg till mörkbrun, och dess smak och arom liknar kornkaffe. Verde Mate Coffee eller Dulcessa imponerar med sin ursprungliga smak med en hint av choklad. Vi rekommenderar att du använder mjölk istället för vatten. Stolthet!

Alla Verde Mate Green-smaker finns i två viktvarianter: i halvkilos doypack och 50-grams prover – en utmärkt lösning för den som vill prova nya smaker utan att behöva köpa ett fullstort paket. Ett ännu bättre alternativ för att lära känna yerba från Verde Mate är att välja ett set med prover. För sanna älskare av den sydamerikanska infusionen, som bryr sig om att bevara smaken och aromen av den torkade örten så länge som möjligt, rekommenderar vi att köpa Verde Mate i ett set med yerbera, det vill säga en metallburk som inte bara skyddar den torkade örten från fukt och väderpåverkan, men gör det också lättare att hälla yerba i kärlet, tack vare en bekväm dispenser.

Verde Mate Green är den bästa yerbamate i sin kategori - åsikter och tusentals fans kan inte ha fel! Titta bara på hundratals av våra kundrecensioner. Om du letar efter en beprövad, naturlig yerba, direkt från hjärtat av den brasilianska djungeln - välj Verde Mate!

Rekommenderad

CBSe Energia Guarana 0,5 kg

CBSe Energia Guarana 0,5 kg

82,00 Sk inkl. moms/1st.(164,00 Sk / kg inkl. moms)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

84,00 Sk inkl. moms/1st.(168,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Verde Mate Grön Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Energia 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
Yerba Verde Mate Grön Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Grön Mas IQ 0,5kg

99,00 Sk inkl. moms/1st.(198,00 Sk / kg inkl. moms)
pixel